18 april 2015
11:10

BP P05-3

Referat: Karlslunds IF HFK Blå - BP P05-3

I andra matchen möter vi Karlslund Blå. Vi pratar innan matchen om att vi måste vara med från start och redan i 2:a minuten får Alvin ett friläg men målvakten räddar. Sedan tar Karlslund över och framförallt deras nr 10. I 5:e minuten kommer han fri men Yusuf gör en frin räddning. Dock får han en andra chans och rullar in 0-1. Två minuter senare får samma spelare en ny chans och han gör inget misstag. 0-2 är ett faktum. Sen är det några minuter där spelet böljar fram och tillbaka innan de i 13:e minuten kan göra 0-3. Återigen är det nr 10 som slår till. Minuten senare får Adam en fin passning av Viktor Naess och gör en fin dribblingsprestation innan han distinkt slår in 1-3 i nättaket. Nu tändes lite hopp, men i halvlekens sista minut slår nr 10 till igen och gör sitt 4:e mål. 1-4 är också ställningen i paus.
I paus pratar vi om att vi måste jobba hårdare och framförallt jobba som ett lag. När halvleken startar ropar Olivier på Alvin att han ska spring längs högerkanten och några sekunder senare får Alvin bollen. Då sätter han fart längs högerkanten och dribblar bort en eller två motståndare och när han kommer in i straffområdet så står han emot en hård tackling och kommer ner längs den förlängda mållinjen. Där slår han in ett stenhårt skott som målvakten tappar in vid första stolpen. 35 sekunder har då gått av halvleken och 2-4 är resultatet av rätt inställning och hårt jobb längs högerkanten. Nu får vi upp spelet i plan, dock utan att lyckas sätta dit någon boll. I 8:e minuten får de straff efter en hands i vårat straffområde. På staffen slänger sig Yusuf till höger och räddar till hörna. Detta gavs oss ännu mer energi och minuten senare smeker Victor Yman fram en boll på djupet till Fille som dunkar dit 3-4. Nu är vi som hungriga vargar över hela plan och vi skapar strax därefter en jättechans där Malcolm får bollen framför målvakten och lurar honom men avslutet går tyvärr utanför stolpen. I slutet på matchen lyfter Fille in ett långskott mot Gurra men han lyckas inte få tag i bollen och den går precis utanför stolpen. Matchen slutar 3-4 men vi tar med oss en härlig andra halvlek, där vi visar stor "fighting spirit". Nu ska vi bara lära oss att vara med från start i matcherna. :-)